• Restjes eten
    Restjes van je bord zijn geen restafval, ook al werkt de naam verwarrend. Restjes (ook jus) mogen bij het gft.
  • Koffie
    Koffiedrab mag bij het gft-afval. De koffiecups en pads voor Senseo, Dolce Gusto- en Nespresso- apparaten mogen niet bij het PMD-afval en zijn helaas restafval (door gecombineerde materialen). Inleveren van originele nespressocups kan wel: Nespressorecycling .
  • Luiers
    Wist je dat luiers bij het restafval horen? Dat komt omdat er in Nederland nog geen goede verwerker is voor luiers. Vaak bevatten luiers (van volwassenen) medicijnresten en zijn ze zelfs licht radioactief, wat recycling bemoeilijkt.

Tijdlijn


Ervaring deelnemers
De beste tips op een rij


Waarom recyclen alleen niet voldoende is...
Op de avondbijeenkomst van woensdag 21 juni jl. vertelde 100-deelneemster Maria Mobers ons meer over cradle to cradle en hoe we zelf op verpakkingen kunnen letten wanneer we iets in de winkel kopen. Maria tipte ons op een filmpje waarin wordt uitgelegd waarom recyclen alleen niet voldoende is. In deze wegwerpeconomie waar we van alle kanten worden bestookt met reclame en mooie dingen moeten we veel meer stilstaan bij het voorkomen van afval. Graag delen we op verzoek van de aanwezige deelnemers de link naar deze film met alle 100-deelnemers:

The story of stuff (2007 official version)

Maria vertelde ons ook dat de voorraad zilver over 15 jaar zomaar op zou kunnen zijn. Ze baseerde haar verhaal op de gegevens van kennisbank: 

Kennisbank incl overzicht schaarste grondstoffen

--------------------------------------------------------------------------

Aanmelden voor de feestelijke afsluiting is niet meer mogelijk.