• Tip: breng piepschuim gratis weg
    Ondanks dat er al veel alternatieven voor piepschuim in de omloop zijn kom je piepschuim nog steeds veel tegen in (grote) verpakkingen. Wanneer je piepschuim hebt gooi het dan niet zomaar bij het restafval maar breng naar het milieupark. Je kunt het daar gratis afgeven en het piepschuim wordt daarna gerecycled.
  • Onnodig of niet?
    De productie en het transport van verpakkingen kost grondstoffen en energie.Toch heeft het gebruik van verpakkingen ook grote voordelen. Ze verbeteren de houdbaarheid van voedingsmiddelen en bieden diverse producten bescherming tijdens transport en opslag. Verpakkingen houden daarnaast producten bijeen die een eenheid vormen en bevatten productinformatie, een gebruiksaanwijzing etc. Bovendien wordt de verpakking ook vaak ingezet als reclamemiddel met als doel de aandacht van de consument te trekken.
  • PMD: alleen verpakkingen!
    Bij het PMD-afval horen alleen verpakkingen. Andere kunststof artikelen zoals tuinstoelen, lamellen of kinderspeelgoed horen niet bij het PMD-afval en worden niet door Rd4 meegenomen op de PMD-route. Deze spullen vallen onder "harde kunststoffen" en kunnen gratis op de Rd4-milieuparken worden ingeleverd. Bekijk een film over de verwerking van drankkartons

Tijdlijn


Ervaring deelnemers
De beste tips op een rij