• Gaia-ZOO en Continium
    Gaia-ZOO en Continium in Kerkrade hebben afvalstations om afval in te scheiden. Deze hebben zij in samenwerking met Rd4 ingericht.
  • Tip voor onderweg:
    Geef je kinderen eten mee naar school in broodtrommels of bakjes en drinken in een dopper of thermoskan. Hiermee voorkom je veel verpakkingsafval.

Tijdlijn


Ervaring deelnemers
De beste tips op een rij


Waarom recyclen alleen niet voldoende is...
Op de avondbijeenkomst van woensdag 21 juni jl. vertelde 100-deelneemster Maria Mobers ons meer over cradle to cradle en hoe we zelf op verpakkingen kunnen letten wanneer we iets in de winkel kopen. Maria tipte ons op een filmpje waarin wordt uitgelegd waarom recyclen alleen niet voldoende is. In deze wegwerpeconomie waar we van alle kanten worden bestookt met reclame en mooie dingen moeten we veel meer stilstaan bij het voorkomen van afval. Graag delen we op verzoek van de aanwezige deelnemers de link naar deze film met alle 100-deelnemers:
The story of stuff (2007 official version)

Maria vertelde ons ook dat de voorraad zilver over 15 jaar zomaar op zou kunnen zijn. Ze baseerde haar verhaal op de gegevens van kennisbank: Kennisbank incl overzicht schaarste grondstoffen

-------------------------------------------------------------------------

Laatste keer wegen
Wij verzoeken alle deelnemers uiterlijk dinsdag 27 juni aanstaande hun laatste weeggegevens in te voeren. Dit in verband met de feestelijke afsluiting en het presenteren van de weegresultaten op deze dag.

-------------------------------------------------------------------------

Feestelijke afsluiting 100-100-100

Opgeven voor de feestelijke afsluiting van zaterdag 1 juli kan nog t/m dinsdag 27 juni aanstaande.